1.5.1. Galeries d'imatges a la xarxa.

Si el que volem és publicar a Internet les nostres imatges, existeixen multitud de plataformes que ofereixen aquesta possibilitat. Encara que no està dins la finalitat d'aquest curs, veure'm d'una manera molt senzilla algunes.
  • Google Photos.

És el nou servei d'emmagatzematge de fotografies i àlbums fotogràfics de Google. Substitueix a Picasa Web Albums. Podem sincronitzar tots els nostres dispositius per a què qualsevol fotografia puguem automàticament allotjar-la al servidor, el que permet tenir sempre una còpia de seguretat de les nostres imatges.

El servei online permet també editar i compartir fotografies i vídeos o àlbums sencers.

En principi el servei és gratuït, però les condicions són dues: les fotos no poden ser de més de 16 megapixels ni els vídeos tenir una resolució de més de 1080p. Amb aquesta premissa, Google realitza una compressió de les imatges prometent que no perdran qualitat o almenys, no podrem diferenciar-la.

Podem accedir a l'adreça: https://photos.google.com/?hl=es


  • Flickr:

És un lloc web gratuït que funciona com a una xarxa social, i que permet emmagatzemar, ordenar, cercar, vendre i compartir fotografies i vídeos en línia.

Es pot accedir al contingut de Flickr sense necessitat de registrar un compte. Tot i així, sí que és necessari fer-ne un per a carregar fotografies o vídeos. Registrar un compte també permet crear una pàgina de perfil pròpia on es mostra el material que l'usuari puja i també atorga la possibilitat d'afegir altres usuaris de Flickr com a contactes.

Compta amb un voltant de 90 milions d'usuaris registrats, i es calcula que cada dia es pugen més de 3,5 milions d'imatges, i ja compta amb més de 7 mil milions d'imatges. Sens dubte una magnífica font de recerca també.

Podem accedir a l'adreça: https://www.flickr.com/


  • Instagram.